Rugpijn

We hebben honderden mensen kunnen helpen

Rugpijn

Slechts bij 1 tot 5 procent van de mensen met lage rugpijn is een specifieke oorzaak aan te wijzen. Meestal is dat een hernia of een inzakking van een wervel. Bij de overige mensen met klachten is niet echt een oorzaak te vinden.

Het rug- borst gebied wordt vaak overbelast door werken in een verkeerde en/of gedraaide houding. Verkeerd tillen of iets lang boven het hoofd houden zijn andere oorzaken. Verder natuurlijk elke valpartij of schok die opgevangen wordt heeft consequenties voor de rug, waardoor spierspanning ter bescherming wordt vastgezet.

Het gebied is gevoelig voor body stress en door onze anatomische bouw zijn de gevolgen heel divers. Veel zenuwbanen lopen door dit gebied die een scala aan organen, weefsels en ledematen bedienen. De middenrif spier belemmert door body stress onze ademhaling en kan overmatig maagzuur tot gevolg hebben.

Maag- en darmstoornissen, ademhalingsproblemen, nier- en blaasklachten kunnen hun oorzaak vinden in body stress van het ruggebied. Maar ook de heupen, liezen, benen en voeten kunnen de gevolgen van de opgeslagen spierspanning uiten in diverse klachten.

Waarom langer wachten? Maak een afspraak!