Over de behandeling

Uiterst ontspannend. We zorgen dat je lichaam het werk gaat doen.

De behandeling

De eerste afspraak start met een intakegesprek om je klachten in kaart te brengen en inzicht te krijgen in je gezondheid en medische geschiedenis. De behandeling, ook wel release genoemd, vindt vervolgens plaats op een comfortabele behandelbank. Je kunt je kleding en schoenen aanhouden tijdens de release.

Door lichte druktesten op je lichaam toe te passen, lokaliseren wij waar spanning is opgeslagen. Vervolgens oefenen we met de handen en vingers nauwkeurige en milde impulsen uit, waardoor het lichaam gestimuleerd wordt om de opgebouwde spanning los te laten. Hierdoor kan het lichaam zichzelf herstellen.

Spanning wordt laag voor laag opgebouwd en zal dus ook laag voor laag loslaten. Body Stress Release is dan ook een proces en geen eenmalige gebeurtenis.
Om dit proces in gang te zetten maken we 3 startafspraken met je: op dag 1, dag 4 en dag 11. Zo kunnen we de start van het proces van loslaten en herstellen nauwgezet met je volgen.

Het belang van vervolgafspraken
Op voorhand is het niet duidelijk hoeveel sessies je na de eerste drie afspraken nodig hebt. Het ene lichaam heeft meer spanning opgeslagen dan het andere en elk lichaam reageert op haar eigen manier en met eigen tempo op de release. Het is altijd verstandig om je lichaam te onderhouden door geregeld een sessie in te plannen. Zo voorkom je dat nieuwe spanning zich gaat vastzetten en er klachten ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen!

Belangrijk om te weten
Body Stress Release is een techniek die het lichaam helpt om vastgezette spierspanning los te laten met als doel om een zo optimaal mogelijke staat van gezondheid te bereiken. Body Stress Release ondersteunt het natuurlijke zelfhelende vermogen van het lichaam. Body Stress Release is echter niet bedoeld om diagnoses te stellen of aandoeningen en ziektes te behandelen. Het is dus geen alternatief voor de reguliere geneeskunde, maar wordt complementair toegepast. Wij spreken dan ook niet van patiënten, maar van cliënten.
Zelf zijn wij geen genezers, maar ondersteunen wij slechts het lichaam om opgebouwde spanning los te laten.

Body Stress Release wordt alleen uitgeoefend door gediplomeerde Body Stress Release practitioners. Wij zijn verantwoordelijk voor het zorgvuldig uitoefenen van de techniek. Bij jou ligt de verantwoordelijkheid voor jouw eigen gezondheid. Daarin denken wij natuurlijk graag met je mee over hoe je in je dagelijks leven overbelasting kunt voorkomen. Een gezonde leefstijl is namelijk een belangrijke voorwaarde om Body Stress te voorkomen.

Waarom langer wachten? Maar een afspraak!